Sosiaalinen media on olennainen osa arkipäiviä. Jo pienetkin lapset keskittyvät älypuhelimiensa näyttöjen lyhytkestoisiin ja nopearytmisiin viesteihin, videoihin ja peleihin. Tarinavälähdyksiin ei sisälly kovin monimutkaisia juonikäänteitä.  Arjen rytmit kiihtyvät.

Eräs vanhempi kertoi haastattelussa näin: ”Mun lapset kattoo hirveen vähän telkkaria. Se kuuluu tohon ikään että kaikki katotaan YouTubesta, ei mitään juonellista. Me ollaan yritetty löytää jotain ohjelmia mitä voitais kattoo yhdessä. Tää on niin hassua, että mä toivoisin että lapset katsoisi enemmän telkkaria.”

Vanhempi kuvaa esiteini-ikäisten lasten ja älypuhelimen tiiviistä suhdetta ja sitä, että perheen nuorten ensisijainen medialaite on älypuhelin. Tilanne lienee tuttu monessa perheessä?

Jatka lukemista… https://www.jyu.fi/blogit/tiedeblogi/tammelin

Blogimerkintä on julkaistu kokonaisuudessaan Jyväskylän yliopiston tiedeblogi -sivulla 15.3.2017.