Työkeskeisyyden, ylityökulttuurin ja työn vaativuuden lisääntymisen pelätään vievän työssäkäyvät vanhemmat mukanaan. Uhkakuvana nähdään, että työ tunkeutuu perheen yhteiseen aikaan. Lisääntyvän teknologian – älypuhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden –  pelätään siirtävän työtä perheelle varattuun aikaan.

2010-luvulla työntekijät joutuvat entistä enemmän vartioimaan arkeaan – eli käyttämään entistä enemmän aikaa ja energiaa eri elämänalueiden välisten rajojen ja näiden rajojen läpäisevyyden määrittelyyn.

Työstä, perheestä ja muusta elämästä puhutaan julkisuudessa ja tutkimuksissa toisistaan erillisinä elämän osa-alueina. Puhutaan, että ’työ läikkyy yli rajojen’, ’rajat liudentuvat’ tai ovat ’häilyviä kuin veteen piirretty viiva’. Liudentuvat, häilyvät ja risteilevät rajat työn ja muun elämän välillä lisäävät rajatyötä: työn ja muun elämän välisen rajan hallintaa. ….jatka lukemista THL:n sivuilta.